Compoziţie: 1. Răşină de brad 2. Clei de cais 3. Clei de cireş 4. Clei de piersic 5. Clei de prun 6. Clei de vişin
Preparare şi administrare: – se ia din fiecare răşină o cantitate cât mărimea bobului de grâu sau a grăuntelui de porumb. Se pune pe plita înroşită sau pe jar, se pune peste ele o pâlnie de metal cu ţeava în sus, se aspiră prin ţeava unei pâlnii de metal o gură de fum şi se înghite în stomac. După fiecare gură de fum înghiţită se tuşeşte de 4 ori (pentru a elimina fumul din plămâni).
Se iau câte 4 guri de fum dimineaţa, cu o oră înainte de masă şi seara, la o oră după masă. Intervalul dintre două administrări va fi de 12 ore.
La 30 minute după fum se bea o lingură de ulei de măsline după care se iau 100 grame bere specială, proaspătă iar apoi 100 grame apă cât mai sulfuroasă.
Acţiune: Antiaterogenă, antiarterosclerotică, hipocolesterolemică, hipolipidică, defavorizează formarea calculilor biliari, renali, etc.
Indicaţii: În litiaza biliară, microlitiază biliară şi renală, litiază renală, salivară, arterioscleroză etc.